Update trainingen, wedstrijden etc.

Bij deze een update over de trainingstijden, clubshirt, BWC, NKC en NHC:

Trainingstijden

Vanaf deze week volgen de trainingen weer het normale schema. Dit betekent dat op maandag groep 1 en groep 2 weer afzonderlijk gaan trainen. De andere tijden blijven ongewijzigd. Zie voor het schema: https://www.boscrossers.nl/index.php/trainingen/251-trainingschema. Voor groep 1 is er ook op donderdag training. Vooralsnog is deze groep heel rustig. Wij zouden het leuk vinden als meer groep 1 rijders gebruik maken van deze donderdag training. 

Clubshirt

Vanavond, maandag 4 maart, zal ik de shirts bestellen na afloop van de training. Mocht je dus nog een shirt willen passen & bestellen dan kan dat tot vanavond. Hierna zal ik de passhirts weer retourneren aan de leverancier.

BMX West Competitie

Voor wie het nog niet gezien had. De inschrijving is inmiddels geopend. https://www.bmxwest.nl/evenement/bwc. Net als de NHC betreft dit een competitie over meerdere wedstrijden. Deze bestaat uit 9 wedstrijden en spelen zich af in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Inschrijven kan ook hier met de basislicentie en een stuurbordnummer. Einde van het seizoen is er een mooie prijs mits er het minimale aantal wedstrijden is verreden. Iedere wedstrijd is er ook een open klasse competitie die wordt verreden op de daadwerkelijke leeftijd. Kortom je kunt je inschrijven voor 2 wedstrijden op één dag. 

Er is besloten dat er dit BWC seizoen een pilot wordt uitgevoerd met de plaatsing in de moto’s (voorrondes). Deze moto’s zullen worden ingedeeld via een scrambled systeem. Hierdoor zullen iedere moto de indeling qua rijders wisselen waardoor je dus tegen verschillende rijders komt te staan. De verwachting is dat dit eerlijkere en leukere manches gaat opleveren. Dit nieuwe systeem betekent ook dat je iedere moto weer opnieuw moet gaan kijken in welke rit je moet rijden. Zodra er meer uitleg komt vanuit de afdeling dan zullen we dit uiteraard delen. Komt deze niet let dan goed op bij de eerste wedstrijd! De inschrijving voor een abonnement loopt tot 24 maart. Het is uiteraard ook mogelijk om je per wedstrijd in te schrijven en te betalen mocht je niet alle wedstrijden willen rijden. 

NK Clubs

Inmiddels hebben zich 7 Boscrossers aangemeld voor deze wedstrijd. Dat is mooi maar nog best weinig. Het seizoen moet nog echt beginnen maar wat is er leuker dan een echt NK. Voor de wedstrijd is er een vlaggenparade waarbij alle clubs zich presenteren. Uiteraard is een NK niet compleet zonder het Wilhelmus. Daarna een leuke wedstrijd met je clubgenoten op deze mooie baan in Kampen. Je fietst 3 manches in je eigen leeftijdsgroep met aansluitend eventueel de finales. De plek voor de tent is gereserveerd dus we zitten droog. Kortom meld je aan bij Katja (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) o.v.v. je naam, leeftijd en stuurbordnummer.

Noord-Holland Cup (NHC)

De inschrijving loopt al weer even (https://www.bmxwest.nl/evenement/nhc ). De eerste wedstrijd is over minder dan twee weken. Vooralsnog zijn 10 boscrossers ingeschreven. Het voordelige abonnement kun je afsluiten tot 15 maart (je betaald dan 25 euro i.p.v. 35 euro). Maar ook hier kun je losse wedstrijden bezoeken en je op de dag zelf inschrijven. 

Bij zowel de NHC, BWC en NKC zijn er ouders en rijders aanwezig met voldoende wedstrijd ervaring die kunnen meehelpen met het verloop op zo’n dag. Het inschrijven, inrijden, wedstrijdlijsten etc. In principe zorgen we voor een tent tegen de regen/zon en zitten dus bij elkaar in de buurt. Kortom weet je het niet, vraag het de andere ouders.

FCC de Boscro