BMX training Raymon van der Biezen groot succes

by Bart Scholtens

18 maart 2017. Hoe vaakt komt het bij voetbal voor dat je training krijgt van Ronald de Boer of dat met judo Dennis van der Geest langskomt? Bij de Boscrossers werd er afgelopen zaterdag getraind onder leiding van niemand minder dan de olympische BMX-er Raymon van der Biezen, bijgestaan door ons eigen "club icoon" Robin van der Kolk.

bmxtraining-12

Ondanks het druilerige weer werd er fanatiek en met veel plezier getraind en in de pauze werden vollop handtekeningen uitgedeeld. Na afloop was er tijd om met de BMX-helden op de foto te gaan waardoor het voor de jonge rijders een onvergetelijke dag was. 

BMXTrainingen is een initiatief van Robin van der Kolk en vandaag gingen de eerste clinics van start bij de Boscrossers. Onderstaand verslag is van de eerste training.
 
Er werd gestart met een warming up in de speedladder waar hinkelend, springend en op handen en voeten lopend doorheen moest worden gegaan.bmxtraining-2 
Daarna werd er geoefend op de starthelling waarbij eerst op kracht naar boven moest worden gereden en daarna aandacht aan de starttechniek werd besteed. Ook waren er de nodige oefeningen op de baan zelf.
bmxtraining-2
bmxtraining-4
bmxtraining15
bmxtraining-9 
 
In de pauze was er vollop gelegenheid voor handtekeningen. Voor diegenen die een handtekening op hun helm gezet kregen is het te hopen dat een watervaste stift werd gebruikt.
Na de pauze werden diverse gave oefeningen gedaan op de baan, waaronder het kruisen in de bochten. bmxtraining-1
 
bmxtraining-6
bmxtraining20  
Er werd afgesloten met een flink vermoeidende estafette, die uiteraard gewonnen werd door het team met de meeste Boscrossers.
bmxtraining17
bmxtraining-11  
 
Na afloop werden prijzen uitgedeeld en foto's gemaakt waarmee een supergave ochtend werd afgesloten. Raymon en Robin bedankt!
bmxtraining14bmxtraining-13