Noord Holland Cup 2 Uithoorn - 4 juni 2017

In een zonnig Uithoorn werd vandaag, voor de laatste keer op de oude baan, de tweede wedstrijd van de Noord Holland Cup 2017 gereden, en de Boscrossers waren behoorlijk succesvol.

<scroll naar beneden voor foto's>

Bij Boys6/Girls7 wist Kim Duinhoven alle manches op haar naam te schrijven en ook in de finale kwam zij als eerste over de finish.

Ditzelfde gold voor Djaimy Heijm bij Boys7/Girls8. Onze kleine Speedy Gonzales was in alle manches duidelijk de rapste en ook de finale wist hij de overwinning binnen te slepen hoewel het op het eind nog even heel spannend was.

Bij Boys8/Girls 9 was Noud van Dijk de sterkste in de eerste manche. Ook in de tweede manche leek ze met gemak te gaan winnen maar in de lastige vierde bocht, met zon tegen, kwam ze ten val. De derde manche was wederom geen probleem (eerste) en ook in de finale reed ze weer voorop. Helaas gaf ze in de bocht te veel ruimte weg en werd ingehaald waardoor ze tweede werd, een knappe prestatie, maar er had zelfs nog meer ingezeten.

Bij Boys9/Girls10 deden Stijn van Gullick en Amy van der Meer goede zaken, ze haalden met gemak de finale waar Stijn als eerste over de finish wist te komen en Amy als derde.
Ook Ryan Mannoussing viel op door een van de manches als tweede te eindigen en de B-finale te winnen. Myles Groeneveld werd in de B-finale knap tweede.

Bij Boys10/Girls11 was Erwin Bliek de enige die de A-finale wist te halen met een zesde plaats. In de B-finale wist Joep Mulder eerste te worden en Mats Fokker tweede. Brent Scholtens, die aan zijn allereerste wedstrijd meedeed begon voorzichtig, maar werd toch nog vijfde in de B-finale en is over zijn koudwatervrees heen.

Bij Boys11/Girls12 was Chris Duinhoven goed bezig door de eerste twee manches te winnen. In de finale werd hij net geen eerste maar met een tweede plaats zette hij een goede prestatie neer.

Bij Boys2/Girls13 was Jennifer Maerten duidelijk de beste en zij wist de finale overtuigend te winnen. Ook Pim Kroes reed sterk vandaag. In de manches werd hij twee keer eerste en een keer tweede maar in de finale had hij het een stuk zwaarder. Lange tijd lag hij vierde maar hij wist in bocht drie zijn tegenstander brutaal naar de buitenkant te drukken en kon zo de derde plaats naar binnen slepen. Voor Seth van Dijk zat het in de finale, na drie sterke manches (twee keer tweede een keer eerste), helaas niet helemaal mee en hij werd zesde.

Bij Boys13/Girls14 was er maar een deelnemer van de Boscrossers. Max van de Woude haalde keurig de finale met drie derde plaatsen en werd in de finale vijfde.

Bij Boys14/Girls15 was Finn Brobbel heer en meester door alle manches + de finale met een eerste plaats af te sluiten. Sterk gereden! Stef Wokke haalde in alle manches en de finale een vierde plaats.

Bij Boys15-16/Girls16 was Jeffrey Maerten een klasse apart door alle manches, de halve finale en finale te winnen. Erik Seggelink kwam ook goed door de manches en halve finale (resp. twee keer eerste, tweede en derde) en werd vijfde in de finale.

Bij Boys 17+/Girls 17+ deed een Boscrosser mee, Skip van Schagen, hij werd knap derde in de finale.

Zo werd de allerlaatste wedstrijd op de oude baan in Uithoorn een prachtige dag met mooie sucessen van de Boscrosers. De volgende wedstrijd in Uithoorn voor de BMX West trofee (29 okt), is op de nieuwe baan.

Ik heb hieronder nog wat foto's geplaatst. De volledige uitlag is tevinden op Uitslag NHC2

Ook op facebook is nog een leuk verslag te vinden van Annelie Bliek zie facebook

Bart Scholtens

nhcuithoorn2017-18

nhcuithoornjun2017-4

nhcuithoornjun2017

nhcuithoorn2017-3

nhcuithoornjun2017-2

nhcuithoorn2017-10

nhcuithoorn2017-12

nhcuithoorn2017-11

nhcuithoorn2017-15

nhcuithoorn2017-4

nhcuithoorn2017-16

nhcuithoorn2017-2

nhcuithoornjun2017-6

nhcuithoorn2017-8

nhcuithoornjun2017-3

nhcuithoorn2017-14