Uitleg werkzaamheden

Op de club, op en rond de baan, is veel werk wat door vrijwilligers gedaan moet worden. Juist door de mensen (hoofdzakelijk in dit geval ouders van de rijders) die er gebruik van maken! 

Om dit rond te krijgen, hebben wij een borgregeling. Er wordt € 100 aan borg geind ieder jaar die terug verdiend kan worden door de volgende inzet:

 Twee keer 4 uur onderhoud baan en 1 keer helpen bij de wedstrijd (voor rijdende leden geldt dan drie keer 4 uur baanonderhoud)
- 10 keer onderhoudsactiviteiten tijdens de reguliere training
- 10 keer kantinedienst Deelname commissies

Het vele werk dat nu veelal door een klein groepje verzet wordt, is niet te behappen. Dat is terug te zien in bijv de Pumptrack; er zal tijd ingestoken moeten worden om te zorgen dat deze veilig in gebruik kan blijven.

Eerste zorg is natuurlijk de grote baan. Daar staan de komende 2 zaterdagen dan ook voor ingepland. Voor een wedstrijd moet de baan altijd tiptop in orde zijn dus voor wedstrijden zal er altijd 1 of meerdere zaterdagen ingeroosterd worden om te klussen.

Wat houdt het klussen nou eigenlijk in?
Er is een lijst van taken die gedaan moeten worden, soms opruimen van het gras of onkruid op de baan weghalen of de baan van een nieuwe laag voorzien hier of daar, lijnen zetten maar ook in de kantine iets schoonmaken, verven, bedenk het maar.
De dag voor de wedstrijd worden voor de medewerkers van de wedstrijd lunchpakketten klaargemaakt, vlaggen aan de masten, containers klaarzetten etc.
De klusdag is van 10-14 uur. Het is wel belangrijk dat je laat weten dat je er bent bij iemand van het bestuur. Zij kunnen dan aftekenen dat je er bent. Kan je niet de gestelde tijd, kom je een andere keer, totdat het aantal uur gemaakt is.
Rond 10 uur staat er koffie klaar. Wie zijn er en wat gebeurd er die dag, wordt bekeken. Kinderen die lid zijn kunnen mee en mogen over de baan rijden. Er wordt gezorgd voor een simpele lunch tussendoor en rond 14 uur is een afronding en wie wilt kan een koud drankje krijgen.

Tevens oproep voor de taken Jantje Beton, Grote Club Actie, bijhouden van Facebook. Er zijn nog wat rollen te vervullen!

Voor wedstrijden hebben wij een aantal lijnen die medewerkers inzetten. 1 van de lijnen regelt de baco’s (baancommissarissen). Wij hadden hier een kei voor die er mee stopt. Wie wilt dit overnemen!

Wie het leuk lijkt om Trainer te worden, daar zouden wij ook graag van horen. Trainers hebben wij ook echt nodig!

Mvg Katja Duinhoven