Noord Holland Cup 1e wedstrijd - 14 mei 2017

Noord Holland Cup 2017 – 1e wedstrijd Op 14 mei 2017 – jawel, moederdag! – werd de eerste wedstrijd van de NHC in Bussum gereden. De Boscrossers waren met 32 rijders (van de 160 aanwezigen) goed vertegenwoordigd.

De weergoden waren de rijders goed gezind, want de manches konden gereden worden op een bijna windstille baan met een heerlijk lentezonnetje.

Heel wat Boscrossers wisten de eerste drie manches driemaal als eerste te eindigen: Kim in de klasse boys 6 girls 7, Naud, Amy en Stijn in de klasse boys 9 girls 10, Jennifer bij de klasse boys 11 girls 12, en Erik in de klasse boys 15 girls 16.

Seth en Pim behielden samen driemaal plek 1 en 2 en Jeffrey kon revanche nemen na een val bij het starthek in de eerste manche: de manches daarna was hij met afstand de eerste. Drie Boscrossers wisten zich met een herkansing toch in de finales te plaatsen, waarmee alle Boscrossers een A of B finale konden rijden.

In de finale bleek maar weer eens hoe wisselvallig het lot kan zijn, want terwijl Kim alle manches de eerste plek behaalde, kwam ze door een val in de A-finale helaas op de vierde plek uit. In de A-finale van de boys 7, girls 8 was ook een grote valpartij waarbij drie rijders betrokken waren, maar gelukkig kon Djaymie ze ontwijken en reed hij naar een welverdiende tweede plek. Mike reed in dezelfde klassen de B-finale door een val in de derde manche, maar kwam in die B-finale op een prachtige 1e plek uit. Ook Naud, Dean, Amy, Seth en Jeffrey wisten in de A-finales de eerste plek te veroveren.  Al met al is er door al onze Boscrossers een mooie prestatie neergezet: we hebben alvast de nodige punten binnen voor de Cup!

De volledige uitslag is te zien op de site van BMX West: BMX West Uitslag NHC

Op Faceboek staan enorm veel mooie foto's van Alex van der Woude: Foto's Noord Holland Cup 1 - 2017

Annelie