Bmx Trofee-West 3 Heiloo - 21 mei 2017

Meer dan 300 rijders waren, vergezeld door een enthousiaste supportersschare afgekomen op de 3e wedstrijd van de BMX-Trofee west competitie op onze thuisbaan in Heiloo. Tegenwoordig draagt de baan de prachtige naam Robba's Track, naar erelid Robin vd Kolk.

Samen met de club en met BMX trofee had Robba bedacht om de wedstrijd in de open klasse nog aantrekkelijker te maken door extra grote bekers en geldprijzen beschikbaar te stellen. En dat werkte! Wat een klasbakken aan de start in de 16+ categorie en wat een mooie races in elke leeftijdscategorie.

 

Maar liefst 45!! Boscrossers stonden er aan de start voor de wedstrijden in de eigen klasse. De cruisers 40+ kende een bijna geheel wit-rood-blauw gekleurd podium met Bob op 1, Martijn op 2 en Fresh Face Rebecca op 5.

Voor Kim Duinhoven kwam de concurrentie uit Zoetermeer en ze werd keurig 2e in de Jongste categorie. Djaimy legde in de boys 7 een mooie bodem op weg naar zijn doel dit jaar, WK-finale in Rock hill en werd 4e. Nino keurig 4e in de b-finale terwijl Tijn Molenaar strandde in de manches.

Bij de Boys 8 ging NK titelkandidaat Noud van Dijk als een speer en werd 3e. Ook Mike Neus presteerde top op zijn thuisbaan met een finaleplaats! Tijs Molenaar werd 3x vijfde in de manches en kwam bijna een ronde verder.

Bij de boys 9/girls 10 stonden er 7 Boscrossers aan de start, en zeker niet de minsten! Ryan Mannoesingh en Bart van der Wal fietsen nog niet zo lang, maar presteerden allebei heel goed met bijna een plaats in de halve. Dean Laagwater en Lucas Haasnoot voelden zich als een vis in het water op hun eigen baan en verdienden allebei een mooie plaats in de B-finale. Amy, Stijn en Kick wisten met overmacht door te dringen tot de finale, maar moesten daar na een spannende nek aan nek race hun meerdere erkennen in Brad Jongkind.

Bij de boys 10 zal het niet lang meer duren of Duuk staat op de hoogste trede van het ereschavot. Steeds nadrukkelijker bemoeit hij zich met de strijd om de ereplaatsen. Mats Fokker is pas een paar week lid bij ons, maar reed nu al heel stoer in de West competitie.

Bij de boys 11/ girls 12 waren we goed vertegenwoordigd met de gebroeders Duinhoven, Wk ganger Tessa Neus, Isabel vd Woude en Callum Andringa.

Seth raket van Dijk was nog wat aan het nagenieten van zijn overwinning vorige week in Bussum en werd nu 8; Pim Kroes 2e in de b-finale en Jennifer kwam door een valpartij helaas niet door de manches.

In de boys 13 verschenen Max en Gijs aan de start. Van Max mogen we wel iets meer verwachten, kom op Maxi. Gijs deed het keurig in een van zijn eerste wedstrijden als Boscrosser.

In de boys 14 was het duidelijk dat Kros en Finn wat internationale ervaring hadden opgedaan met allebei een finaleplaats. Rick Meurs won met overmacht de B-finale waarin Stef 7 werd. Mika van de Hoogen moet een beetje meer gas geven en bereikt dan ook zeker de volgende ronde.

De cruisers 16- is dit jaar een prooi voor Jeffrey Maerten, elke manche eerste en de finale gewonnen. Erik mocht nog even ruiken aan de tweede plaats maar werd uiteindelijk keurig 3e. Rob Duba 5.

Bij de cruisers 17-29 blijkt dat we een prima slag hebben geslagen in het transfercircuit met het aantrekken van Mart de Vries. Werd hij twee! week geleden nog afgevoerd met de ambulance nu wist hij al weer de cruisers 17-39 te winnen. Fred Duinhoven 1e in de B.

Bij trainer Ivo Sprengers lijkt het of zijn UWTC shirt toch niet zo lekker om de schouders zit, gezien het feit dat hij hem zo snel mogelijk na de races weer uittrekt.

In de stand om de Piet Ende Bokaal, van de beste club vn de afdeling West, hebben we UWTC weer ingehaald en staan de Boscrossers tweede op slechts 6 punten van de Wheely's

We mogen sportief en organisatorisch terugkijken op een geslaagde dag. Nog een vriendelijk verzoek aan de ouders van de rijders uit groep 1 en 2 om vanavond even de handen uit de mouwen te steken om de baan en kantine weer netjes te krijgen.

 

Foto's zijn o.a. hier te vinden (en na te bestellen:) bwc-heiloo-2017 en op facebook vind je naast dit verslag ook nog meer foto's: Facebook

De volledige uislag van de wedstrijd (nr3) kun je checken op: Uitslagen BWC per wedstrijd en het overzicht over de drie wedstrijden op Uitslagen BWC totaal

 

Kees Bakker