Bmx Trofee-West 5 Oud Beijerland - 25 juni 2017

Op een wat druilerige zondag verschenen er slechts 21 Boscrossers aan de start voor de 5e wedstrijd om de BMX-Trofee west competitie in oud-Beijerland. Was het de aangekondigde wegafsluiting, de afstand, het weer, de gevreesde baan of spaarden onze rijders zich voor het NK in Assen van komend weekend? Maar goed, degenen die er waren hebben zich van hun beste kant laten zien.

Keizerin Kim Duinhoven herstelde zich prima na een valpartij in de tweede manche en wist als derde te eindigen. Djaimy ging helaas tegen het gralux in de finale terwijl hij op een tweede plaats lag. Afgezien van wat schaafwonden lijkt de schade mee te vallen. Noud van Dijk werd 8 in de finale.

In de boys 9/girls 10 klasse zijn we altijd goed vertegenwoordigd met dit keer 5 deelnemers. Bart heeft weer mooi wat ervaring opgedaan en kon prima meekomen. Lucas werd helaas een aantal plaatsen teruggezet door een ongeoorloofde manouvre en miste zo de finalerondes. Stijn van Gulick werd knap 7 en Kick moest de zege met een banddikte verschil aan de concurrentie gunnen. Voor Amy eindigde de wedstrijd helaas in het ziekenhuis. Een sleutelbeenbreuk zorgt voor een fikse domper zo net voor het NK.

Duuk strijdt zoals altijd goed mee en werd 3e.

Sander pakte een mooie finaleplaats terwijl Chris Duinhoven genoegen moest nemen met de B-finale. Callum ziet het gat met de voorhoede elke wedstrijd kleiner worden en zit ook dicht tegen een finale plaats aan.

Onze ijzeren lady Jennifer liet weer eens zien waarom ze zo genoemd wordt. Beste dame in de klasse en 7 in de finale. Dat belooft wat voor volgende week!!

Pim wist zijn noeste trainingsarbeid om te zetten in een klinkend resultaat: finaleplaats! Seth van Dijk keurig 2 in de b-finale.

Bij de boys 15-16 begon Jeffrey heel goed met winst in de eerste manche voor een aantal kanonnen. Uiteindelijk 6 in de finale en twee in de cruiser. Rob Duba spaarde zijn krachten voor de cruiserklasse waar hij zes werd.

Fred Duinhoven werd 3 in een mooie finale race tegen de jonge honden.

Danielle Vrenegoor had helaas een valpartijtje in de finale en werd uiteindelijk 4, nadat ze elke manche met overmacht had gewonnen. Gelukkig geen schade dus volgende week staat ze gewoon aan de start in Assen.

Al met al mooie resultaten. We hopen volgende week veel Boscrossers in Assen te zien. Als deelnemer aan het NK danwel als supporter.

De volledige uislag is te zien op Uitslagen BWC.

Check facebook op facebook

 

.

Kees Bakker