Nederlands Kampioenschap Clubs 2019

Zondagochtend vertrokken 12 Boscrossers al vroeg naar Kampen voor het Nederlands Kampioenschap Clubs 2019. Zonder Tymo die vanwege ziekte helaas thuis moest blijven. Rond de baan, in het tentenkamp waar ook de Boscrossers een plekje hadden, was het inmiddels een flinke drukte.

Bijna 900 rijders uit het hele land waren aanwezig om met hun club te strijden voor de titel van beste bmx vereniging van Nederland. Opvallend aan de baan waren de twee startheuvels. Een flinke constructie. Gelukkig voor de meeste rijders werd er vandaag geen gebruik gemaakt van de 8 meter startheuvel en de bijbehorende pro-sectie. Nadat alle rijders zich hadden ingereden op de baan vond er eerst een vlaggen parade plaats waarbij alle 54 aanwezige verenigingen zich presenteerde. Hierna werd uiteraard het volkslied ten gehore gebracht en kon de wedstrijd rond 11.15 eindelijk van start.

Er waren maar liefst 132 moto’s. Kortom het zou een lange dag gaan worden. Tijs deed mee in de boys 10 en behaalde een 6e plaats in de moto’s. In de boys 11 hadden we meer rijders aan de start. Max behaalde een 5e plek net niet genoeg om door te gaan naar de kwart finales. Bart moest ook flink aan de bak en kwam helaas niet verder dan een 6e plek. Lucas en Stijn gingen beter en eindigde beide als tweede in hun moto’s. In de kwartfinales kwam Lucas tot een 6e plek. Stijn deed het beter met een 4e plek. De 6e plaats in de halve finale was niet genoeg om verder te gaan naar de grote finale. Misha rijdt in de boys 12. In een sterk veld kwam hij niet verder dan een 6e plek. Ook Quinten in de boys 13 trof snelle rijders en behaalde een 6e plek. Bij de boys 14 hadden we twee troeven. Tim trof de nummer 2, 6 en 8 van het laatste NK en had het dus niet makkelijk en behaalde een 7e plek. Ook Ties kwam tot een 7e plek. Romy die vorig jaar haar eerste wedstrijd fietste op het NKC in Erp deed vandaag mee met de vrouwen 17+ en kon nog niet meekomen in dit vrouwen geweld. Een 7e plek was het gevolg in deze groep waar ze mocht strijden met een w1 en w8 plaat. Daniëlle uitkomend in dezelfde klasse ging er vol voor met 1e plekken in de manches, kwart- en halve finales. In de halve finale liet ze daarbij de junior wereldkampioenne Indy Scheepers nog achter zich. Helaas lukte het niet om dit in de finale te herhalen waardoor ze uiteindelijk op een 4e plek eindigde. Erg knap. Bob was onze man in de cruiser 45+ klasse en liet zien waarom hij een w7 plaat heeft bemachtigd op het WK. Met allemaal 1e plekken won hij uiteindelijk met overmacht deze klasse. 

Met finalerondes die tot na 18.00 doorgingen was het een hele lange dag waarbij de Boscrossers uiteindelijk een 35e plaats hebben behaald op het totaal van 54 verenigingen. Gezien de kleine groep zeker geen slechte prestatie. Maar belangrijker is nog dat we met zijn allen een leuke bmx dag hebben gehad. Het is leuk om je te meten met de top en de sfeer was gezellig op dit toch gigantische bmx event. De locatie is nog onbekend maar volgend jaar zullen we er zeker weer bij zijn.