Scramblen in Baarn

Een week na het NKC in Kampen verplaatste de Boscrossers tent zich al weer naar Baarn waar de eerste BMX West Competitie wedstrijd van het seizoen 2019 werd verreden.Op een net aangelegde dijk hadden we een mooi, wel zanderig, plekje voor de tent met een fraai overzicht over de baan zodat we alles goed konden volgen.

De BMX'ers hadden er zin in en de toeschouwers genoten van een goede sfeer en een lekker zonnetje. Bij deze wedstrijd waren 11 Boscrossers present en waren onderdeel van de eerste BWC wedstrijd met het nieuwe scrambled systeem voor de plaatsing in de moto's. Dit was allemaal wat wennen. Het voordeel is wel dat de plakband en stift voortaan thuis kunnen blijven want je volgende moto nummer en plek aan het starthek zijn pas na de manche bekend. Na de gebruikelijke opstartproblemen verliep het allemaal voorspoedig. 

Voor de Boscrossers reden vandaag mee Sam Wester, Tijs Molenaar, Stijn van Gulick, Bart van der Wal, Lucas Haasnoot, Misha Dongelmans, Pim Kroes, Romy van der Wal, Bob van Westerop en Claudia van der Kolk. Wil je weten hoe zij het gedaan hebben dan vind je de uitslag op www.bmxwest.nl/uitslagen_pw/bwc

Na deze eerste BWC, het NKC en de eerste NHC verplaatst de Boscrossers tent zich komende zondag naar Venlo voor de eerste TopCompetitie wedstrijd (TC) van dit seizoen. Dit betreft een landelijke wedstrijd bij de club met de mooie naam FCC de Plakpunters. De eerst volgende BWC wedstrijd staat gepland op 26 mei in Uithoorn. Eerder in de maand, op 5 mei, vindt op deze baan ook de tweede wedstrijd in de Noord-Holland Cup plaats. Deze NHC is een leuke wedstrijd, zeker voor de beginnende rijder, om op deze mooie nieuwe baan te kunnen racen. En als het bevalt kun je ook gewoon meedoen met de BWC.