Reparatie lichtmast

Tijdens de zomerstorm op 10 augustus begaf het dak van het AZ stadion het. Maar niet alleen daar was er schade door de storm. Ook op ons complex was er helaas sprake van schade door de wind. De lichtmast in bocht 3, voor de kantine, had de storm niet overleefd. Het topje van de mast met daarop de lamp was geknakt. Deze hing nog net aan een klein stukje metaal en de electriciteitskabel in de mast. Kortom een gevaarlijke situatie. Uit voorzorg is dan ook meteen het stuk rond de lichtmast afgezet voor het geval deze helemaal zou vallen.

En dus moest er een manier worden gevonden om dit te repareren. Het plan was al snel duidelijk. Het kapotte stuk afzagen en de lamp hier vervolgens weer op aanbrengen. Klinkt best simpel. Maar hoe kom je boven in de lichtmast met al het gereedschap! Wie durft te klimmen! Gelukkig zijn er handige ouders die werken voor geweldige bedrijven zoals in dit geval de firma Winder Limmen. Op zaterdag 17 augustus was er al een flinke kraanwagen aanwezig met daaraan een grote bak waarmee onze vrijwilligers zich zonder vrees naar de top van de lichtmast hebben laten hijsen. Hierna is voortvarend begonnen met het repareren van de mast. Waar het simpel klonk heeft het uiteindelijk toch nog een flink deel van de dag gekost. Richard, jij en jouw werkgever super bedankt voor het beschikbaar stellen van de kraan. En ook Foppe, Ramon en Wim uiteraard bedankt dat jullie zo midden in de zomervakantie jullie tijd op offeren om er voor te zorgen dat we gewoon weer kunnen bmx'en op de baan. Uiteindelijk moet je het maar doen zo hoog in de lucht. 

En als je dan toch op grote hoogte bent dan maak je uiteraard mooie foto's van onze baan die we uiteraard met iedereen willen delen: