Weer racen in Barendrecht (BWC1)

Zondag 13 september was het dan zover. Op de baan van FCC Barendrecht werd de eerste BWC wedstrijd van het seizoen verreden. Als is de C niet meer van toepassing. Geen competitie dit jaar maar alleen 2 losse races. Vanuit onze club waren we uiteindelijk met 6 rijd(st)ers aanwezig. Tymo en Stef hadden zich afgemeld en bij Sam bleek helaas nog niet over een 2020 stuurbord nummer te beschikken. Dat is erg jammer. Wil je dus meedoen controleer goed of je het stuurbord nummer al hebt aangevraagd dit seizoen!

6 rijd(st)ers dus (Daniëlle, Romy, Quinten, Stijn, Lucas en Tijs). Buiten de baan was een terrein ingericht met teamvakken. Wij deelden een vak met Bussum en Velsen. Op dit terrein waren ook toiletunits, een verkoop- en etenskraam te vinden. Wij kregen een mooi vak achter de startheuvel met genoeg ruimte voor onze twee tenten. Na het inrijden kon de wedstrijd beginnen. De rijd(st)ers werden vlot opgeroepen om zich te melden in het parkfermee. Iedere club had de beschikking gekregen over een portofoon waardoor het rustig afwachten was tot de kleur/categorie aan de beurt was. De wedstrijd zelf werd op een redelijk normaal tempo doorgereden. Wij ouders konden rustig langs het eerste stuk/bocht kijken naar de betreffende races. De doorstroming verliep zonder problemen.

En hoe deden onze rijd(st)ers het. BWC's worden gescrambled gereden. Je rijdt dus 3 manches met een wisselende samenstelling. Daniëlle en Romy reden beide in de ladies klasse. Daniëlle plaatste zich makkelijk voor de a-finale met 3 gewonnen manches. Romy deed het ook heel goed met een 4e en twee 3e plekken. Genoeg om ook de a-finale te rijden. In de finale werd Romy uiteindelijk 6e en behaalde Daniëlle de 2e plaats. Quinten uitkomend in de boys 14 (en girls 15-16) had het lastig in dit geweld. Drie 6e plaatsen in de manches zorgde voor een 17e plek. Aangezien de beste 16 naar de halve finale gaan was de wedstrijd van Quinten voorbij. In de boys 12 (en girls 13) hadden we twee troefen. Stijn en Lucas ontliepen elkaar in de manches. Stijn plaatste zich voor de halve finale met een 4e, 2e en 5e plek. Ook Lucas behaalde de halve finale met een 2e, 5e en 2e plaats. In de halve finale moest Stijn vol aan de bak vanaf zijn 7e startplaats. Met een fraaie start wist hij 3e te worden, genoeg voor de a-finale. Lucas startte van een 5e plek. In deze zware halve finale groep had Lucas geluk. Door een valpartij vlak voor hem, waar hij net voorbij kon steken, reed hij naar een 4e plek. Ook naar de a-finale dus. In de a-finale behaalde Lucas en Stijn een respectievelijke 6e en 5e plaats en dus ook een leuke medaille. Als laatste Tijs uitkomend in de boys 11 (en girls 12). Ook hier weer veel toppers aanwezig. In dit geweld behaalde Tijs drie 5e plaatsen. Helaas net als bij Quinten niet genoeg voor de halve finales. Romy reed ook nog op haar cruiser (24 inch) rond. Spijtig voor haar waren er niet genoeg andere deelnemers in haar klasse. Hierdoor mocht ze uitkomen in de cruiser 35+ klasse. Ze wist een mooie 6e en twee 5e plekken te halen tegen al die ervaren mannen en vrouwen. Niet genoeg voor de a-finale maar wel voor de b-finale waarin ze uiteindelijk een 2e plaats wist te behalen.

En zo was er weer een bmx dag achter de rug en kon de terug reis vanuit het verre Barendrecht weer beginnen. Uiteindelijk waren er 234 rijd(st)ers aanwezig in Barendrecht. De wedstrijd is goed verlopen met in acht nemen van alle corona regels. Afstand houden was makkelijk te realiseren. Er waren geen incidenten. Petje af dus voor alle vrijwilligers van FCC Barendrecht die dit alles hebben kunnen organiseren in deze moeilijke corona tijd.

Hopelijk wordt de tweede BWC wedstrijd bij de Bataaf zo'n zelfde succes en kunnen we met nog meer Boscrossers heen. Hieronder nog wat sfeerfoto's van op en rond de baan. En hier is een videoverslag terug te vinden van de wedstrijd: https://youtu.be/-TshRNR3S-k