Scrambled moto's bij BWC

De BMX West Competitie gaat in 2019 scrambled moto’s rijden als proef. Dit betekent dat er voortaan per manche wordt aangegeven in welke rit je zit. Dit wijkt af van het bekende systeem waarin je bij alle 3 de manches met dezelfde rijders was ingedeeld.

De 1ste manche wordt random ingedeeld en iedereen krijgt een startpostitie (plaats aan het starthek) toegewezen. Dus in het parc ferme ga je staan in het vak horende bij je ritnr, aan het starthek op de plek die aangegeven staat op de bordlijst.
De 2de manche wordt ingedeeld op basis van de uitslag van de 1ste manche. Er wordt een nieuwe bordlijst opgehangen. Daarop staat in welke rit je zit (parc ferme) en de positie op de lijst bepaald wanneer je je plaats aan het starthek mag kiezen. Zorg dat je op tijd in het parc ferme bent, bij het lopen naar het starthek mag je elkaar niet inhalen.
De 3de manche wordt ingedeeld op basis van de uitslag van de 2de manche. Er wordt weer een nieuwe bordlijst opgehangen. Daar staat ook weer op in welke rit je zit en ook de positie op die lijst bepaald wanneer je je plaats aan het starthek mag kiezen.

Na de 3de manche gaan de beste 32/16 door naar de kwartfinale of halve finale. Bij minder dan 17 rijders rijders gaan de beste 8 naar de A-finale en de anderen naar de B-finale. Bij minder dan 13 rijders gaan er 4 naar de B-finale, de rest naar de A-finale.

Er is dus geen herkansing meer!

Na elke moto wordt er een nieuwe bordlijst opgehangen – en gepubliceerd op bmx nederland

Dit doen we ook in de open klasse

Voor vragen: Loop even langs de scrambled moto coördinator bij de wedstrijd.