Lidmaatschap

Een lidmaatschap bij de Boscrossers is geldig voor een kalenderjaar. Deze periode loopt van 1 januari tot en met 31 december en volgt het contributiejaar bij de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). Het lidmaatschap bij de Boscrossers zorgt er voor dat je deel kunt nemen aan onze trainingen en andere activiteiten. Verder kun je namens onze club deelnemen aan de wedstrijden die vallen onder de bijbehorende KNWU basislicentie. Ieder lid van onze club melden wij aan bij de KNWU en beschikt dan automatisch over dit basislidmaatschap. De kosten hiervan worden betaald vanuit het lidmaatschap bij onze club en dragen wij vervolgens af aan de KNWU. 

Het basislidmaatschap is dus voldoende om regionale wedstrijden te kunnen rijden. Als je later meer wilt (nationale- en internationale wedstrijden) dan is een aanvullende licentie noodzakelijk. Deze dient op persoonlijke titel te worden aangeschaft. Let dus op. In het begin is dit dus niet noodzakelijk!

Na ontvangst van het inschrijfformulier en eventueel het machtigingsformulier zal onze ledenadministratie je aanmelden bij de KNWU en zal de penningmeester een factuur sturen voor de contributie, het basislidmaatschap en de borg. Indien de aanmelding na de zomervakantie plaats vindt zal de contributie en borg pro rato zijn. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd en kan worden beëindigd door een e-mail te sturen naar de ledenadministratie van de Boscrossers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De opzegging dient uiterlijk 1 december, voorafgaand aan het jaar waarin het lidmaatschap wordt beëindigd, zijn ontvangen. Na bevestiging door KNWU is het lidmaatschap dan definitief beëindigd. Er vind geen restitutie plaats voor het huidige seizoen.

Begin december krijgen alle leden een factuur voor het lidmaatschap voor het komende seizoen. Deze wordt verstuurd via de mail naar het bij ons bekende mailadres. Deze factuur dient voor 31 december te worden voldaan. Hierna kunnen extra administratiekosten in rekening worden gebracht. Deze deadline is noodzakelijk omdat wij voor al onze leden die per 1 januari bij de KNWU zijn geregistreerd een afdracht moeten doen en dus kosten maken.

Voor de jaarlijkse betaling vindt momenteel, als proef, incassering plaats via Club Collect. Dit in plaats van rechtstreekse incasso vanuit de club. Club Collect is een organisatie die verenigingen ondersteund bij o.a. dus het incasseren van facturen. Zij bieden meerdere opties aan voor het betalen van de factuur zoals Ideal of een eenmalige incasso. Met een kleine bijbetaling is het zelf mogelijk om in termijnen te betalen. Dit betaalverzoek ontvangt u dus vanuit Club Collect.

Voor het contributiejaar 2020 gelden de volgende bedragen:

Contributie (1e gezinslid) € 76,00
Basislidmaatschap KNWU € 14,00
Borg per gezin € 100,00


Het totale bedrag per jaar betreft dus € 190,00.
Waarbij de borg dus weer kan worden terug verdiend. Meer informatie over de borgregeling vind je hier terug.

Voor fietsende families hanteren wij een kortingsregeling en betaal je een lager contributiedeel vanaf een tweede gezinslid (wonend op hetzelfde adres). Ieder gezinslid betaald ook voor het basislidmaatschap.

Contributie 2e gezinslid € 58,50
Contributie 3e+ gezinslid € 48,50


Voor de factuur en ook overige club communicatie gebruiken wij het e-mail adres doorgegeven bij inschrijving. Mocht deze niet meer actueel zijn, zorg dan dat je dit kenbaar maakt bij de ledenadministratie zodat wij dit in ons systeem kunnen aanpassen. Voor de basislicentie dien je dit zelf in MijnKNWU aan te passen.