Basislidmaatschap & Licentie

Om aan een wedstrijd deel te kunnen nemen dien je lid te zijn van de KNWU. Het goede nieuws is dat ieder lid van de Boscrossers ook automatisch lid is van de KNWU. Dit betreft het basislidmaatschap. Na inschrijven heb je toegang gekregen tot MijnKNWU wat de bevestiging is van je basislidmaatschap. Je zult zien dat dit voor het begin van je BMX carrière voldoende is.

In onderstaand schema staat aangegeven wat voor welke wedstrijd noodzakelijk is:

Pas zodra je dus aan de landelijke wedstrijden wilt deelnemen dien je dus te gaan investeren in een wedstrijdlicentie en transponder. Deze transponder betreft een tijdwaarnemingschip. Hierbij zijn er wat zaken waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste is dat je een specifiek stuurbordnummer krijgt bij een wedstrijdlicentie. Wil je dus met een licentie landelijke wedstrijden gaan fietsen vraag dan eerst de licentie aan en pas hierna het stuurbordnummer. In die volgorde krijg je het juiste stuurbordnummer toegewezen!

Op de site van de KNWU kun je meer informatie vinden over de wedstrijdlicentie: www.knwu.nl/lid-worden/wedstrijdlicentie/. Hier is ook terug te vinden welke licentie mogelijk is bij welke leeftijd: www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/licenties. De kosten van een licentie starten vanaf 36 euro en lopen verder op naar mate de rijder ouder wordt. 

Transponders dienen te worden aangeschaft via JSTiming. De kosten voor een transponder zijn 56 euro. Informatie over deze procedure is terug te vinden via de KNWU: www.knwu.nl/storage/2017/05/Procedure-BMX-Transponders-2020.pdf. Let op dat je de chip moet koppelen aan je licentie. Er is ook een optie om een chip te huren voor een wedstrijd. 

Let verder op dat er voor licentierijders eisen zijn qua kleurstelling van het stuurbord. Bijvoorbeeld geel/zwart. Zie hiervoor het wedstrijd reglement: www.knwu.nl/storage/2017/05/Regels-BMX-stuurbord-en-zijbord-2020-v-3.0.pdf